Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2, Tom I din 2019  
         
  Articol:   ISOLATION, PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF ASCORBATE OXIDASE AND PEROXIDASE FROM CUCURBITA PEPO MEDULLOSA.

Autori:  ALINA-MARIANA CRAINIC, AUGUSTIN C. MOȚ, RADU SILAGHI-DUMITRESCU.
 
       
         
  Rezumat:  Ascorbate oxidase is a well-known copper-containing enzyme however, its biological role and mechanism are still unclear. Reported here is a new protocol for purification of ascorbate oxidase from Cucurbita pepo medullosa (field pumpkin), with improved yields. The enzyme is biochemically characterized, including Michaelis-Menten parameters. Also, purification and characterization of the peroxidase from the same source is described, featuring an unusually high affinity for hydrogen peroxide(low-micromolar).

Keywords: ascorbate oxidase, peroxidase, field pumpkin, purification
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă